joi, 11 septembrie 2008

Psihologia hi5

Recunosc că sunt foarte indignat de ceea ce găsesc pe HI5!

Acest vestit site ce permite utilizatorilor să-și creeze un profil, să-și facă spațiul domândit o dată cu înregisrarea pe site, așa cum doresc ei, o dată cu resursele de pe site au mai apărut și alte site-uri ce oferă suport de design pentru acest nemărginit univers de cunoaștere și comunicare in grup.

Indignarea ce o prezint îmi este provocată de profilurile ce se gasesc acolo.Trecând totul întro mică clasificare, după necesități și dorințe, profilurile se pot găsi astfel :

  1. Profiluri feminine :
  • 12-16 ani - colegialitate, comunicare pe domenii caracteristice vârstei (muzică rock, manele, școală, distracții copilărești)
  • 16-18 ani - ”caut un bărbat” este replica ce descrie perfect o jumătate din acest grup, iar pentru restul aș atribui o altă vorbă ”sunt tânără, frumoasă, am iubit dar caut prieteni interesanți”
  • 18-25 ani - doar comunicare bazată pe necesități/cunoaștere, dezvoltându-se caracterul de fată bună cu neajunsul ”nu am un bărbat potrivit” sau întro referință pentru acest grup putem întâlni ”asta sunt eu și ăștia sunt restul” nefiind loc în partea asta decât de aprecieri
  • 25-30 ani - dacă ai cu ce să le scoți de pe hi5 (bani și alte resurse) ele vor pleca repede, unele dețin Yahoo Messenger altele telefon mobil, important e să le arăți că ești barbat și nu ești prost, dar nici prea deștept să nu pari că vor accepta și pe altul în același timp cât vorbește cu tine :)
  • 30-40 ani - slăbuțe șanse să fii mulțumit (ca bărbat) aici femeile plâng, suferă pentru că duc lipsa, sau pur și simplu așteaptă să cazi tu perfect pe nevoile lor
  • peste 40 de ani - nu cred că mai necesită vreo descriere acest grup, pur și simplu depinde de tine, ele oricum nu mai fac nimic în plus, ce au aia îți oferă.

2. Profiluri masculine :

  • 12-18 ani - toți sunt captivați de țațe, și umblă haihui după comenturi la profilele gagicilor din sistemul HI5
  • 18-25 ani - toți știu ce vor, unii nu prea primesc, unii se laudă cu multe gagici, altii doar le arată pe cele pe care le doresc, important e, ca femeie, atunci când intri pe un profil din această grupă, să ții cont de informațiile pe care le găsești acolo , doar până la primul contact in direct (telefon, messenger sau alte modalități) pentru că sunt multe abureli :)
  • 25-35 ani - încadrez aici două sub-grupuri, și anume cei care oferă fără schimb, și cei care percep un schimb, valabil la orice situație vă gândiți, pentru că unii au deja relații, alții doar nu le mai țin rostul, dar cum femeile frumoase au mereu o atenție pusă deoparte în psihicul oricărui bărbat, știți voi mai bine cum să îi luați
  • peste 35 de ani - bărbații cu experiență destulă, care știu ce vor și nu se joacă, deși unii sunt sătuli de labă, iar alții de pizdă, toți din această categorie doresc ”femei bune” la toate.
O adăugare la prima categorie, și anume profilurile feminine, trebuie să menționez că femeile care au prieten, poze cu el în galeriile lor, sau oriunde pe parcursul vizualizării profilului, dați de el, și în același timp observați acele poze perverse, cu funduri special pozate, cu lenjerii intime și alte acareturi vizuale ce țin de plăceri și provocări, să știți că femeile alea au un prieten idiot care nu știe că scumpa lui iubită vrajește porcos și sfios în același timp, cu indivizi de pe net pe care nu îi știe la fel de bine cum îl știe pe el!

vineri, 5 septembrie 2008

Perspectiva in fotografie


Perspectiva liniara. Veti observa ca atunci cand aveti un cadru suficient de "adanc" liniile paralele ale soselei sau ale caii ferate desi paralele, la un moment dat par sa se uneasca. Iar pomii de pe marginea soselei desi avand cam aceeasi dimensiune par din ce in ce mai mici. Acesta este efectul perspectivei liniare, care ne sugereaza ideea de departare, de adancime.
Deformarea perspectivei apare atunci cand aparatul de fotografiat si obiectivul acestuia capteaza imaginea altfel decat o percepe ochiul uman. Spre exemplu un obiectiv un obiectiv cu distanta focala scurta (superangular - wide angle) accentueaza perspectiva, pe cand unul cu distanta focala lunga (teleobiectiv) diminueaza perspectiva. Distanta focala normala pentru aparatele de format 35mm(24x36) este f:50mm iar pentru formatul mediu este de f:80mm.

Sunt trei feluri de perspectiva liniara. 1. Perspectiva normala (fig. a). 2. Perpectica de jos in sus [de broasca] (fig. b). 3. Perspectiva de sus in jos [a pasarii in zbor] (fig. c). Observati cum fiecare dintre aceste tipuri de perspectiva influenteaza proportionarea elementelor din cadru.

Perspectiva aeriana. Reprezinta diminuarea culorilor si a detaliilor pana cand acestea devin incetosate si de culoare albastruie, pierzandu-se in departare.

Estetica in fotografie - Incadrarea


Plasarea subiectului in cadrul fotografic are o mare importanta estetica. De regula se evita plasarea subiectului in centrul cadrului (fig. b) deoarece acesta devine atat de puternic incat estompeaza toate celelalte elemente ale cadrului, acestea putand foarte bine sa nici nu fie. Astfel ca este recomandata folosirea linilor si a punctelor forte (fig. a & c), aceasta facand ca importanta unui singur element sa scada sporind efectul artistic. Pentru a evita simetria cauzata de axa orizontala [de simetrie] a cadrului, se va evita plasarea linii orizontului pe aceasta.
Poate va intrebati cum incadram un portret dupa aceasta regula. Nimic mai simplu. Vom inclina cadrul astfel incat zona ochilor sa fie in dreptul unuia dintre punctele forte de sus ale cadrului, iar buzele vor fi pe diagonala intr-unul din punctele de forte de jos ale cadrului. (Faceti un mic exercitiu ci inchipuitiva [sau chiar incercati] ca priviti drept prin vizorul aparatului, iar apoi inclinati aparatul spre dreapta sau stanga si veti descoperi ca modelul se va potrivi perfect conform acestor puncte forte.)
Diagonala forte (fig. d) este utilizata atunci cand se doreste scoaterea in evidenta a subiectului, iar diaginala slaba (fig. e) este utilizata atunci cand se doreste estomparea unor elemente compozitionale ale subiectului.
Acestea din urma fiind valabile celor care scriu de la stanga la dreapta pentru ca au stransa legatura cu felul de a privi [de la stanga la dreapta].

Poze de la mare :D

Acum cateva saptamani am venit de la mare, oare unde la mare??? bineinteles ca in costinesti :)).. unde mam distrat foarte bine :D ...numa nebunii am facut pe acolo :)))... in fine .. am reusit sa surprind niste cadre frumoase zic eu... in special la rasarit ..









Viaţa are prioritate…cel puţin aşa ar trebui…

De curând mi-am luat şi eu permisul şi am realizat ce responsabilitate am când sunt la volan. Mulţi se gândesc doar la ei şi la dorinţa de a demonstra că-s buni şoferi atunci când îs la volan dar uită ceva mai important…pe cei din jur. Cum se zice şi în campanie: “Poţi trăi cu gândul?”

În timpul orelor de la şcoala de şoferi mi s-a spus că un şofer bun nu e unul care evită un accident în ultimul moment. Şi am rămas surprins şi am întrebat “Cum adică?”. Iar instructorul mi-a răspuns că un bun şofer e cel care anticipează un accident cu mult înainte de a se produce şi nu mai are nevoie să ajungă în situaţia de a-l evita în ultima secundă.

Doresc să înşiri nişte gânduri pe care le am când ma urc în maşină. Cu siguranţă şi alţii le au, eu însumi le-am adunat de la diverşi şoferi, inclusiv de la mama care mi-a inspirat primul gând:

1. Când te urci la volan gândeşte-te că nu e obligatoriu ca tu să fii cel vinovat…

2. Când te urci la volan răspunzi de toţi cei aflaţi în trafic…şi gândeşte-te că ai remuşcări chiar dacă ucizi un câine…darămite un copil… (Poţi trăi cu gândul?)

3. Gândeşte-te la cei de acasă…ei ar putea trăi cu gândul că tu nu mai eşti?

4. Să ajungi cu 10 minute mai târziu tot timpul…dar să ajungi în siguranţă.

5. Alcoolul şi neacordarea de prioritate nu iartă…

6. Pune răul înaintea oricărei situaţii…aşteaptă-te la neprevăzut.

7. Frâna nu e ca să eviţi accidente ci doar ca să opreşti când ajungi la destinaţie, în rest totul stă în acceleraţie. Controleaz-o şi vei fi stăpân pe situţie. (dacă un copil îţi sare dintre maşini, poţi să te urci cu ambele picioare pe frână că tot nu poţi opri la timp)

Cam asta gândesc eu când conduc, voi ce gândiţi?

Mai jos aveţi un material pe care sunt sigur că l-aţi mai văzut dar care vă face pielea de găină de fiecare dată când îl vedeţi…



luni, 1 septembrie 2008

Love for flowers ...

Din oarecare motive am o slabiciune pentru flori.Imi place foarte mult sa pozez flori ..sunt niste poze cam vechi de cam un an si ceva..dar sunt dragute parerea mea :D